O nama

O nama

 

Dječji vrtić  u Senju djeluje od 1975. godine u sklopu Osnovne škole. Naziv Travica vrtić je dobio 1997. godine kada se odvojio od škole i postao ustanova pri Gradu Senju. Vrtić je smješten  na dijelu grada koji se zove Travica i zbog toga nosi naziv Dječji vrtić Travica. U svom radu vrtić teži stvoriti primjerene uvjete za rast i razvoj svakog djeteta  usklađen s individualnim sklonostima sposobnostima i potrebama. Cilj nam je: očuvanje tjelesnog i mentalnog zdravlja djeteta, poticanje cjelovitog razvoja svih njegovih funkcija, sposobnosti i mogućnosti u skladu sa suvremenim znanstvenim spoznajama, zakonitostima dječjeg razvoja i njegovim stvarnim mogućnostima. Surađujemo s Zavodom za javno zdravstvo LSŽ Gospić koji vrši nadzor nad prehranom i čistoćom objekta, a od 2011. godine pruža stručnu pomoć u uvođenju HACCP-sustava. Vrtić povremeno prezentira svoj rad u javnom glasilu Novi list, putem lokalnog radija, a od ove godine  možete pratiti naše aktivnosti na našoj web stranici. Posebno potičemo i razvijamo prometnu kulturu zahvaljujući nedavno realiziranom projektu u sklopu vrtića (2008. g.) Dječji prometni poligon kojeg čine prometni znaci,  prometna sredstva kao i vertikalna i horizontalna signalizacija. To nam je smjer za građenje naše prepoznatljivosti.


Povodom preseljenja iz Osnovne škole u novi i rekonstruirani vrtić, djeca su snimila himnu popraćenu video spotom “Mi smo senjski vrtićanci”.
Hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu, a posebno Domagoju Biondiću.
Himna će zasigurno postati popularna među svim budućim vrtićancima, a sadašnjima će biti trajna uspomena na njihov i naš vrtić.

Ispod kule Nehaj vrtić djeca vole
Ako niste znali, Travica se zove
Šetamo po buri i zato smo jaki
Kod nas zdravlje ima vrtićanac svaki

U vrtiću mozemo igrati se svuda
Čiste su nam hlacice zbog nase spremačice
Kuharica radi jako fine stvari
Domar pazi da se nešto ne pokvari

Mi smo senjski vrtićanci
La la la la la la la la la la
Svi smo dobri, nismo nevaljci
La la la la la la la la la la
Volimo sve naše tete
A one vole svako dijete

Ovdje svakog dana naučimo nešto
Naše tete s knjigom upravljaju vješto
Plesanje i igra jako nas vesele
Piši pjevaj crtaj, igračke se dijele

Tekst: Domagoj Biondić
Glazba: Domagoj Biondić
Aranžman: Robert Grubišić
Video: E Media – Lucijan Španić
Zvuk: Adria Records Robert Grubišić