UNICEF-ov ciklus radionica Rastimo zajedno

I ove se godine u našem vrtiću održao Unicef-ov ciklus radionica Rastimo zajedno. Ovoga puta radionice su vodile novo-educirane voditeljice iz vrtića – Jelena Prpić, odgojitelj i Ana Ostović, stručni suradnik psiholog. Počeli smo još u ožujku, 6.3., i družili se jedanaest uzastopnih tjedana, do 13.5. Na radionicama su roditelji mnogo toga naučili, potvrdili, uvidjeli i, zajedno i s voditeljima – rasli. Atmosfera je bila opuštena, vedra, puna smijeha, ali ujedno i radna. Jedna mama je to dobro opisala: „Voditeljice su stvorile atmosferu u kojoj smo se svi opustili i otvorili, te na taj način ostvarili zajednički cilj.!

Roditelji su naveli da njihova djeca sada dobila strpljivije i smirenije mame. Svidjelo im se druženje s roditeljima u sličnim situacijama i izmjena iskustava. Ponosni su na svoje sve bolje vještine slušanja i komuniciranja s djetetom (ali i drugim ljudima), a neke mame ističu i sve veću dosljednost u odgoju.

Drago nam je da smo postali dio ovog projekta, zahvaljujemo se roditeljima koji su bili s nama i veselimo se idućim ciklusima! Nastavimo rasti i dalje! 😊