Suradnja Dječjeg vrtića i Osnovne škole se nastavlja

U srijedu,  25. listopad 2023., predškolci su posjetili Osnovnu školu Silvija Strahimira Kranjčevića. U razredima su ih dočekali stari prijatelji, sadašnji prvašići, koji su im tijekom druženja pokazali razrede, bilježnice i udžbenike. Na kraju posjeta, u blagovaonici su djecu  dočekale  i pozdravile  ravnateljica i stručna suradnica pedagoginja, te im pripremljenom  zakuskom „zasladile“  prvi ovogodišnji  posjet školi.  

Veselje djece zbog boravka u školi i susreta s prijateljima svjedoči nam da smo na dobrom putu ostvarivanja načela  osiguravanja kontinuiteta u odgoju i obrazovanju koje, po  Nacionalnom kurikulumu, „premošćuje barijere koje izazivaju stres i nezadovoljstvo u djece, roditelja i prosvjetnih djelatnika prije i tijekom prijelaza u sklopu podsustava te među sustavima.“

Suradnja vrtića i škole  podrazumijeva zajedničko djelovanje svih sudionika koje je usmjereno na dijete i njegovu dobrobit i zato zahvaljujemo ravnateljici, stručnoj suradnici pedagoginji, učiteljicama i djeci  na srdačnom prijemu i veselimo se njihovom posjetu vrtiću.