ZAVRŠNIM DRUŽENJEM OPROSTILI SMO SE OD NAŠIH OVOGODIŠNJIH PREDŠKOLACA

 

U veselom, opuštenom i razigranom ozračju kakvo je vladalo u petak, 31.svibnja 2019. u prostoru osnovne škole oprostili smo se od naših ovogodišnjih predškolaca. Bilo je to jedno zajedničko, aktivno druženje djece, roditelja i odgajatelja prožeto s mnogo igre, plesa i zabave.

Ove godine smo samo završno druženje koncipirali i osmislili na jedan potpuno drugačiji način  – kroz niz osmišljenih igara koje u sebi imaju notu takmičenja u kojima su sudjelovala djeca sa svojim roditeljima. Roditeljima smo nastojali što vjerodostojnije prikazati način na koji djeca provode dane u vrtiću – u igri u kojoj učimo, širimo svoje spoznaje, poštujemo pravila i međusobno surađujemo.

Na samom početku ravnateljica je pozdravila sve prisutne, nakon čega smo za uvertiru u naše druženje pozvali sve roditelje da zajedno sa svojom djecom otplešu njima omiljenu igru s pjevanjem „Gugi-gugi.“

Nakon najave i opisa ponuđenih igara, započelo je ovo interaktivno druženje koje je bilo protkano smijehom, zabavom, ushićenjem i suradnjom svih sudionika.

Roditelji su tako postali aktivni sudionici našeg programa, što je posebno razveselilo djecu.

Nakon završetka igara druženje smo zaokružili kako drugačije nego plesom, nakon čega smo djeci za uspomenu i sjećanje na vrtićke dane podijeli prigodne poklone.

Tako smo na jedan potpuno inovativan, sadržajno drugačiji, ali djeci primjeren način otpratili još jednu generaciju predškolaca. Cilj nam je između ostalog bio projicirati jedan dan u vrtiću na završno duženje i u tome smo i uspjeli. Bilo je to jedno nezaboravno, osebujno druženje, a svi sudionici ovog druženja – djeca, roditelji i odgajatelji povezali su se u ozračju međusobnog povjerenja, suradnje i kolektivne radosti.

Nasmijani, razigrani i spremni za školu napuštaju nas naši predškolci. Na tom putu novih školskih izazova, briga i uzbuđenja želimo im puno uspjeha, a roditeljima se od srca zahvaljujemo na suradnji i doprinosu u ostvarenom odgojno-obrazovnom procesu.