SENJSKI PREDŠKOLCI VIŠESTRUKO ZLATNI NA OLIMPIJADI DJEČJIH VRTIĆA

Senjski predškolci vratili su se s Olimpijade dječjih vrtića održane 22. svibnja u Korenici s višestrukim razlozima za slavlje.  Mali Senjani tako su se iskazali u gotovo svim disciplinama Olimpijade uz nekoliko zlatnih medalja.  U kategoriji trčanje 4X25 m četiri  djevojčice osvojile su zlatnu medalju, a četiri dječaka srebrnu. U kategoriji malog nogometa ekipa od deset dječaka dobila je srebrnu medalju. U kategoriji bacanje loptice u dalj  u pojedinačnom natjecanju jednoj je djevojčici pripala jedna srebrna medalja, dok su dječaci osvojili dvije – jednu zlatnu te jednu brončanu. U kategoriji skok u dalj u pojedinačnom natjecanju jedan je dječak  osvojio srebrnu medalju.

Na ovogodišnjoj Olimpijadi sudjelovalo je 6 vrtićkih ekipa, i to: DV „Carić“, DV „Ciciban“, DV „Medo“, DV „Pahuljica“, DV „Travica” i DV „Slapić“.  Ravnateljica Dječjeg vrtića Senj Dubravka Glavaš otkrila je kako je predškolce na natjecanje uz roditelje ispratio i gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina uz prigodne darove – grickalice, slatkiše, vodu i voće te puno želja za sportskim uspjehom.
Mali Senjani vratili su se s natjecanja kao pravi olimpijci i svoj Senj ponovno učinili ponosnim.

Ukupni pobjednik festivala bio je dječji vrtić “Pahuljica” iz Gospića, dok je nagradu za Fair play osvojio dječji vrtić Carić iz Novalje. Dječji vrtić “Travica” iz Senja osvojili su drugo mjesto, a dječji vrtić Cicibani iz Otočca treće.

Ukupni bodovi po skupinama:

DV Pahuljica Gospić – 115 – atletika 95, mali nogomet 20
DV Travica Senj – 76 – atletika 71, mali nogomet 5
DV Cicibani Otočac – 74 – atletika 69, mali nogomet 5
DV Slapić Korenica – 56 – atletika 50, mali nogomet 6
DV Medo Udbina – 48 – atletika 48
DV Carić Novalja – 45 – atletika 45

Čestitamo senjskim mališanima i njihovim tetama!
Foto: Dječji vrtić Travica